27 Nisan 2017 Perşembe

Uyku sorunu olanlar için 1 dakikada uyuma tekniği (Açıklamayı okuyun!)





1 dakikada uyuma tekniği nasıl uygulanıyor?

İlk önce dilinizi damağınıza değdirerek, üst ön dişlerinizin arkasına dayayın ve tüm egzersiz boyunca aynı pozisyonda tutun. Bu dili damağa değdirme uygulaması çok eskilere dayanıyor. Eskiden şifacılar bunu şifa uygulamalarında kullanırlarmış. Dilimizi damağımıza değdirdiğimizde bedenimizdeki enerji dengeleniyormuş.


Evet birinci adımda dilimizi damağımıza koymuştuk, ikinci adımda ise 4 saniye burnumuzdan nefes alacağız. Nefesinizi tam 4 saniyede almaya çalışın. Daha sonra 7 saniye boyunca nefesinizi tutun ve 8 saniyede nefesinizi ver.

Biraz aklınız karışmış olabilir. O zaman birlikte yapalım. 4 saniye burnumuzdan alıyoruz, 7 saniye tutuyoruz ve 8 saniyede veriyoruz. Ve bunu 3 kere tekrarlıyoruz. 

Bu teknik Asya’da yüzyıllardır uyuyabilmek için kullanılan bir yöntemmiş. Ancak Avrupa’da pek fazla bilinmiyor. Tekniğin en büyük destekçilerinden biri de Harvard’da okumuş olan Dr. Andrew Weil.

Dört saniyeliğine burnunuzdan nefes almak ve dışarıya vermemek beyninize daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor. Nefesinizi yedi saniye boyunca tutunca ise içinize çektiğiniz hava ve dolayısıyla oksijen, kan akışınızı etkiliyor. Sekiz saniye boyunca da ağzınızla nefes vermek akciğerlerinizdeki karbondioksiti dışarıya atmanızı sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Flickr